Începând din toamnă, aeronavele Wizz Air vor zbura zilnic între Budapesta şi Târgu-Mureş, a anunţat ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, luni, la Budapesta. Potrivit lui Péter Szijjártó, este un interes fundamental al Ungariei să aibă legături rapide şi eficiente cu lumea.

Graniţele naţiunii nu coincid cu cele ale ţării, economia este deschisă, 86,5% din PIB este constituit de exporturi, astfel că accesul rapid către diverse destinaţii este deosebit de importantă, a subliniat ministrul ungar.
Péter Szijjártó a explicat că extinderea ofertei de zbor cu Târgu Mureş este un interes al politicii naţionale. Este important ca menţinerea legăturii dintre Ungaria şi maghiarii din afara graniţelor să fie cât mai simplă şi mai accesibilă, a specificat. Odată cu extinderea din octombrie, Wizz Air va asigura pe zborurile sale 132.000 de locuri pe an, în loc de 38.000.

Despre cursa către Kazan (Rusia), care urmează să fie lansată la sfârşitul lunii octombrie, şeful diplomaţiei ungare a spus: negocierile cu Rusia au început în 2015, statul ungar a lansat o cerere de oferte pentru asigurarea acestui serviciu, iar licitaţia a fost câştigată de Wizz Air; acordul bilateral în domeniul aviaţiei a fost modificat, iar partea rusă a aprobat acest acord. În acest fel, de la sfârşitul lunii octombrie, între Budapesta şi Kazan vor exista curse în fiecare miercuri şi duminică.

József Váradi, şeful Wizz Air a reamintit, la conferinţa de presă, că legătura cu Târgu Mureş există încă de peste 10 ani, însă cele două zboruri pe săptămână au reuşit să deservească doar o mică parte a cererii existente; acum, când se va zbura zilnic, noua cursă va fi o soluţie bună şi pentru călătoriile de afaceri, nu doar pentru cele în scop de turism.

Directorul general a accentuat: Kazan este cel de-al treilea oraş rus care devine disponibil în reţeaua Wizz Air, iar compania va continua să iniţieze noi curse în est. Piaţa din Europa de Vest este din ce în ce mai saturată, însă cea din Europa de Est nu este acoperită încă în totalitate, a afirmat acesta.

După conferinţa de presă, Péter Szijjártó a răspuns la întrebarea unui jurnalist, specificând că este important ca din Ungaria să fie disponibile tot mai multe destinaţii directe, însă regulile trebuie să fie respectate de toată lumea, iar aeroportul trebuie să furnizeze servicii de o calitate corespunzătoare.

MTI