Compania Wizz Air este nevoită să concedieze o mie de angajaţi, 19% din efectivul total, din cauza situaţiei create în contextul epidemiei de coronavirus, şi va trimite în concediu forţat un număr de colaboratori fără precedent.

Potrivit comunicatului publicat pe site-ul companiei aeriene, salariile celor din vârful conducerii vor fi reduse în medie cu 22%, cele ale piloţilor, însoţitorilor de bord şi personalului administrativ vor fi diminuate în medie cu 14%. În plus, compania nu va prelungi contractul de leasing pentru 32 de aeronave Airbus A320 mai vechi, astfel, după terminarea contractului, acestea vor fi returnate proprietarului.Új arculatot kaptak a Wizz Air-gépek

Compania condusă de József Váradi dispune, conform comunicatului, de lichidităţi însumând 1,5 miliarde euro, situaţia ei economică este stabilă. În martie, traficul de pasageri s-a redus cu 34%, în prezent compania funcţionează la 3% din capacitate.

Înfiinţarea filialei din Abu Dhabi nu va fi oprită, procedura continuă potrivit planurilor, se arată în comunicat. Pentru al patrulea trimestru financiar, care s-a încheiat la 31 martie, societatea va înregistra probabil pierderi de 70-80 milioane euro, astfel pe întregul an financiar poate înregistra un profit de 270-280 milioane euro. Compania nu a estimat rezultatele preconizate pentru anul financiar care se va încheia la 31 martie 2021.

În comunicat, Wizz Air a confirmat planurile sale pentru viitor, anunţate anterior, care prevedeau o extindere a capacităţii cu 15% pe an, după perioada pandemiei.

MTI